Duitse vakbond uit kritiek op beslissing om elektrische Audi in België te bouwen

Peter Mosch, de voorzitter van de ondernemingsraad en dus de belangrijkste personeelsvertegenwoordiger bij de Duitse luxewagenbouwer Audi, heeft kritiek geuit op de beslissing van Audi om de bouw van een volledig elektrisch SUV toe te wijzen aan de Brusselse fabriek en er een competentiecentrum op te richten voor elektrische voertuigen.

"De ontwikkelingscompetentie van Audi ligt bij de Duitse vestigingen en daar moet ze ook blijven", zo wordt Mosch geciteerd in Duitse media. "Productie die zich uitsluitend op internationale sites richt, dat kan niet. Onze binnenlandse (Duitse, nvdr.) fabrieken zijn de sterkste motoren achter ons succes.", klinkt het.

Mosch wil dat de productie van elektrische modellen "ook in Duitsland plaatsvindt".

Audi kondigde gisteren officieel aan vanaf 2018 een elektrische model met een autonomie van meer dan 500 kilometer te zullen bouwen in Vorst.

Meest gelezen