Facebook lanceert platform voor sportfanaten

Facebook heeft zijn intrede in de sportwereld aangekondigd. De sociaalnetwerksite heeft een nieuw platform gecreëerd dat zich richt op alle sportfanaten van Facebook. Het platform zal de gebruikers ook toelaten hun favoriete evenementen te delen.

Het "Facebook Sports Stadium" zal live-updates geven van wedstrijden en links aanbieden om de wedstrijden live te volgen. Het nieuwe platform zal "een plaats zijn die toegewijd is aan sport en waarop je zaken kan delen met je vrienden over de hele wereld", legt productmanager Steve Kafka uit op een officiële blog van Facebook.

"Met 650 miljoen fans van sport is Facebook het grootste stadion ter wereld. Mensen gebruiken Facebook al om te vieren, te sympathiseren of gewoon te praten met vrienden of andere fans. Dit platform zal je het gevoel geven dat je een wedstrijd samen met je vrienden aan het bekijken bent, zelfs als jullie niet samen zijn."

In eerste instantie wordt het platform enkel gelanceerd voor American Football, maar in de nabije toekomst moet het ook mogelijk worden om andere sporten, zoals basketbal en voetbal, samen te volgen met je vrienden op Facebook. Voor smartphones is het platform voorlopig enkel beschikbaar voor iPhone. "Maar in de nabije toekomst, over enkele weken, zal het ook op andere toestellen gebruikt kunnen worden", belooft Kafka.