Heel wat fileleed door verschillende ongelukken

Het verkeer is de hele ochtendspits en de uren erna bijzonder moeizaam verlopen door verschillende ongelukken. Op de E17 in Beervelde was het twee uur aanschuiven nadat een vrachtwagen tegen de middenberm was gebotst. Ook op de Binnenring rond Brussel en op de E313 richting Hasselt was het lang aanschuiven.
Door het ongeluk in Beervelde moesten pendelaars 2 uur geduld oefenen.

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur werd vanmorgen onwel achter het stuur, zwengelde daardoor van de rechter- naar de linkerrijstrook en botste uiteindelijk op de middenberm ter hoogte van Beervelde, richting Antwerpen. Voor de man kon geen hulp meer baten, hij overleed ter plaatse. 

Door het ongeluk waren lange tijd twee rijstroken versperd, met een immense file tot gevolg. Het verkeer stond zo goed als stil vanaf Gent-Centrum, goed voor ruim twee uur wachttijd. Iets voor 9 uur werd de weg vrijgemaakt, maar dat maakte geen einde aan het fileleed op de E17

Want even later gebeurde er ook nog een ongeluk in Lokeren. Rond 10 uur bedroeg de wachttijd er ruim een uur. Wie naar Antwerpen moest, reed beter om via de R4 en de E34. Even werd de weg volledig afgesloten, maar intussen is alles opnieuw vrij.

Ook fileleed op de Binnenring

Niet alleen richting Antwerpen was de ellende op de weg groot, ook wie in Brussel moet zijn, moest geduld oefenen. Een ongeluk op de Grote Binnenring rond Brussel ter hoogte van Zaventem was meteen goed voor muurvast verkeer op die Binnenring. Daar was het meer dan een uur extra aanschuiven

Wie de Ring wou vermijden en via de Brusselse tunnels rijden, was eraan voor de moeite. Want ook de Leopold II-tunnel was een tijdje afgesloten door een ongeluk.

Kippenvlees op E313

Ook op de E313 richting Hasselt was het bumperrijden. Om 7.30 uur gebeurde daar een ongeluk waarbij een vrachtwagen aan de zijkant openscheurde en een lading kippenvlees over een afstand van 200 meter op de weg terechtkwam. De brandweer moest het vlees manueel oprapen, daarna moest het wegdek worden schoongespoten (foto onder). 

Door het ongeluk waren de pechstrook en de rechterrijstrook een tijdlang versperd, met ook hier een lange file tot gevolg.