Hond proeft alle maaltijden van "El Chapo" voor

In de zwaar beveiligde gevangenis van Altiplano in Mexico, proeft een hond al het eten van drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman voor. Op die manier willen de autoriteiten vermijden dat de man zou worden vergiftigd.

Guzman werd op 8 januari, na een zoektocht van zes maanden, opgepakt in de Mexicaanse kuststad Los Mochis. Hij werd overgebracht naar de gevangenis, in afwachting van zijn eventuele uitlevering aan de Verenigde Staten. Uit die zwaarbewaakte gevangenis kon hij in juli van dit jaar nog ontsnappen, via een tunnel.

De "K9", een getrainde hond, proeft nu alle maaltijden die de gevangene voorgeschoteld krijgt, bevestigt Eduardo Guerrero, verantwoordelijke van de gevangenis. "Guzman was depressief toen hij arriveerde, erg vermoeid ook. Hij was moe van het vluchten".

De drugsbaron vroeg en kreeg in zijn cel een exemplaar van het boek "Don Quichotte" van Miguel de Cervantes.