Tweede nieuw geval van ebola in Sierra Leone

In het West-Afrikaanse land Sierra Leone is een tweede nieuw geval opgedoken van de gevaarlijke ziekte ebola. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie bevestigd. West-Afrika was nog maar pas ebolavrij verklaard, na een epidemie die in heel de regio aan meer dan 11.000 mensen het leven heeft gekost.

Nu blijkt een tante van het eerste slachtoffer, een 22-jarige studente, besmet te zijn. Zij overleed op 12 januari in het noorden van het land. Na dat overlijden zijn een honderdtal mensen in quarantaine geplaatst omdat ze met het slachtoffer in contact waren gekomen.

De tante is inmiddels overgebracht naar de hoofdstad Freetown, waar ze in het ziekenhuis werd opgenomen.

In Sierra Leone zijn sinds december 2013 bijna 4.000 mensen aan ebola overleden. In totaal vielen in West-Afrika meer dan 11.000 doden. De hele regio werd pas halverwege januari officieel ebolavrij verklaard. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde bij het uitroepen van het einde van de uitbraak al dat kleine opflakkeringen van het virus mogelijk waren.