Vilvoorde derde locatie voor stadsfestival Marktrock

Het stadsfestival Marktrock heeft een derde locatie gevonden, het zal deze zomer ook plaatsvinden in Vilvoorde. Clouseau, Stan Van Samang, Slongs Dievanongs, Regi en Gers Pardoel treden op 12 augustus op in Vilvoorde. Een dag later staan K3 en Piet Piraat op de affiche. Eerder werden ook al Aalst en Bilzen als nieuwe locaties aangekondigd.

Marktrock was sinds de zomer van 1982 een vaste waarde in Leuven, maar aan die traditie komt dit jaar een einde. Het stadsbestuur besliste in het najaar de samenwerking met organisator Live Entertainment stop te zetten. In plaats daarvan wordt er volop ingezet op het zomerevenement "Het groot verlof". Zo komen er twee dagen met betalende concerten van artiesten met een grote uitstraling.

Live Entertainment, dat erg boos reageerde -en daarbij verwijten als "arrogant machtsmisbruik" niet schuwde-, bleef echter niet bij de pakken zitten en zocht een nieuw onderkomen. Dat hebben ze nu gevonden in Vilvoorde, nadat eerder ook Aalst en Bilzen al als locaties werden aangekondigd.

"Wij zijn verheugd"

"De organisatoren hebben de vraag gesteld aan de stad, en wij hebben beslist in dat verhaal mee te stappen", zegt een tevreden schepen van Feestelijkheden Johan Serkyn. "Voor de inwoners van Vilvoorde en de omliggende gemeenten komt er een nieuw evenement en dat juichen we toe." En ook burgemeester Hans Bonte is enthousiast. "Wij zijn verheugd om dit groot muziekfestival in onze stad te ontvangen", zegt hij.

"Ook in Vilvoorde willen we van Marktrock een bruisend familiegebeuren maken", vertelt Henk Vermeulen van organisator Live Entertainment. "We hebben lang nagedacht over het DNA van hoe Marktrock er in 2016 zou moeten uitzien. Ik ben ervan overtuigd dat dit concept in combinatie met deze line-up er "boenk" op zal zijn."

Het festival vindt plaats op de parking van de Rozeveldlaan in Vilvoorde op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus.