Vlaamse regering maakt 11 miljoen vrij voor stadsvernieuwing

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) lanceert een nieuwe projectoproep voor projecten rond stadsvernieuwing. Er wordt 11 miljoen euro vrijgemaakt voor projecten die een "ingrijpende vernieuwing" van een stadsdeel kunnen realiseren.

Eind vorig jaar werd in totaal 9,3 miljoen euro toegekend aan het project Vergeten Straat - Centers Borgerhout (Antwerpen), aan La Biomista in Genk, op de voormalige mijnsite Zwartberg, en aan het project Campus Kortrijk Weide.

De Vlaamse steden kunnen dit voorjaar opnieuw een project indienen. Een onafhankelijke academische jury zal de winnaars aanduiden. Die moeten zorgen voor een "een duurzame verandering in een buurt of wijk" en "architecturaal van grote kwaliteit zijn".