Zonnebankfederatie voert gedragscode en kwaliteitslabel in

FeBelSol, de Federatie Belgische Solariums, voert een gedragscode en een kwaliteitslabel in die de consument garanderen dat de uitbater hem alle adviezen en diensten zal geven waarvoor hij opgeleid werd. De federatie doet dat in een reactie op de aankondiging eerder deze maand van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) dat hij de controles op de zonnebankcentra wil opvoeren.

"FeBelSol werd in maart 2015 opgericht onder impuls van de ESA (European Sunlight Association) en met medewerking van enkele uitbaters die de sector weer een positief imago wilden geven en spelers willen weren die de regels niet volgen", zo luidt het.

De federatie gaat dat naar eigen zeggen doen door enerzijds in overleg met de autoriteiten te werken en de gesprekspartner van de regering te zijn en anderzijds met de invoering van een na te leven "gedragscode" en van een "kwaliteitslabel" dat de consument garandeert dat de uitbater die dit label kreeg, hem alle adviezen en diensten zal geven waarvoor hij opgeleid werd.

De zonnecentra die lid zijn van FeBelSol en het kwaliteitslabel krijgen, verbinden er zich onder andere op eer toe om de gedragscode van FeBelSol na te leven.