"Geen enkele reden om zwaar te snoeien in de sociale zekerheid"

CD&V-vicepremier Kris Peeters heeft een nieuw argument om niet te besparen in de sociale zekerheid. De uitgaven daar nemen minder toe dan de groei van de economie, zo heeft het federale planbureau berekend. Peeters heeft het zelfs over een ommekeer in ons land.

N-VA-voorzitter Bart De Wever liet zich begin deze maand ontvallen dat de sociale zekerheid "de enige plek is waar nog geld te rapen valt". Peeters zei toen al dat hij het niet wijs vond om op die manier "te zwartepieten".

Nu komt Peeters met cijfers van het federale planbureau. "Er is een grotere economische groei dan dat de uitgaven bij de sociale zekerheid stijgen. Dat is zeer goed nieuws. Er zijn een aantal hervormingen volop aan de gang, denk maar aan de pensioenen. Er is ook een sterkere vermindering bij de uitgaven, denk maar aan de werkloosheidsuitkering. Ik zie geen enkele reden om zwaar te snoeien in de sociale zekerheid."