Dit is nu al hét spectaculairste huwelijksfeest van het jaar

Toegegeven, in onze "Ook dat nog"-rubriek duiken wel vaker huwelijksfeesten op, maar heel af en toe zijn er huwelijken die ons nog met verstomming doen slaan. Dit huwelijk tussen Benjamin en Aaliyah Armstrong is daar een voorbeeld van.

Tijdens het huwelijk werd een spectaculaire en emotionele haka uitgevoerd die mensen wereldwijd in de ban houdt. En neen, dat is niet overdreven. Onderstaande haka staat nog geen 24 uur online en werd toch al bijna 15 miljoen keer bekeken.

De traditionele dans wordt eerst ingezet door een groep mannen. De bruid en andere gasten op de plechtigheid hebben alle moeite van de wereld om hun ogen droog te houden. Wanneer ineens ook de bruidegom beslist om mee te doen, wordt het spektakel alleen nog maar groter. En als kers op de taart doet uiteindelijk ook de bruid mee.

Omvergeblazen

Aan BBC News zegt de 21-jarige bruid dat ze omvergeblazen werd door het geleverd spektakel. "Eigenlijk was ik niet van plan om mee te doen. Maar toen ik zag dat een van mijn bruidsmeisjes meedeed, kon ik mezelf niet tegenhouden", zegt Armstrong. "Normaal gezien doen vrouwen niet mee aan een haka, maar bij een huwelijk geldt die regel niet."

Ter informatie: de haka werd georaniseerd door de 23-jarige getuige van de bruidegom. Zijn oudere broer leidde de dans. Het productiebedrijf van een neef stond in voor het camerawerk.

lees ook