Drie verdiepingen van appartements­gebouw in Rome ingestort

In Rome zijn drie verdiepingen van een appartementsgebouw aan de Tiber ingestort. Dankzij het alerte optreden van een bewoonster van het appartementsgebouw, vielen er geen gewonden.

Het was midden in de nacht toen een bewoonster de hulpdiensten verwittigde omdat ze een aanhoudend gekraak hoorde. De brandweer kwam ter plaatse en stelde vast dat er grote scheuren zaten in de muren van het appartement op de 7e verdieping. Zo'n tien gezinnen die in het appartementsgebouw woonden werden daarop in veiligheid gebracht. Net op tijd, want even later stortten drie verdiepingen in. Ook enkele auto's die rond het appartementsgebouw geparkeerd stonden, raakten zwaar beschadigd. Op een van de getroffen verdiepingen zouden volgens een bewoner verbouwingswerken aan de gang zijn geweest.