Familie van overleden nicht Abaaoud dient klacht in

De familie van Hasna Ait Boulahcen, de nicht van terrorist Abdelhamid Abaaoud, heeft een klacht ingediend tegen onbekenden. Boulahcen kwam samen met Abaaoud om bij de politiebelegering van een appartement in Saint-Denis kort na de aanslagen in Parijs. Volgens haar familie was zij echter "slachtoffer van terrorisme" en geen dader.

Bij de belegering van het appartement in Saint-Denis in november vorig jaar had de politie eerst verklaard dat een vrouwelijke kamikaze zichzelf had opgeblazen. Maar twee dagen later werd de officiële versie gewijzigd. De zelfmoordenaar was een man, die recent geïdentificeerd werd als Chakib Akrouh.

De 26-jarige Boulahcen wordt ervan verdacht het appartement te hebben gehuurd en betaald, als schuilplaats voor haar neef Abaaoud. Maar volgens haar moeder, zus en broer, die in Parijs een klacht hebben ingediend tegen onbekenden, was ze net het slachtoffer van terrorisme en moord. Volgens de advocaat van de familie werd de jonge vrouw gecontroleerd door Abaaoud. "Hasna was geen medeplichtige, ze was geen terroriste en geen zelfmoordenares. Ze is een slachtoffer van terrorisme", zei Fabien N'doumou op de Franse zender iTele.

Op beelden van buurtbewoners tijdens de raid zou te horen zijn hoe de vrouw de politie smeekt of ze het appartement mag verlaten. "Hij is mijn vriend niet, mag ik weg? Ik wil weg!" De familie hoopt met de klacht dat ook het lichaam van Boulahcen kan worden vrijgegeven. Dat is nog steeds in handen van het gerecht. Volgens de Britse zender BBC zou uit de autopsie zijn gebleken dat de vrouw omkwam door verstikking.