Gent werkt 5 km lange Finse piste af aan Watersportbaan

De stad Gent zal dit jaar de Finse piste aan de Watersportbaan voltooien, een loopparcours van net geen vijf kilometer. Met de nieuwe brochure #Lopeningent wil de Arteveldestad zich voort profileren als dé loopstad bij uitstek.

"Lopen zit in de lift", zegt de Gentse sportschepen Resul Tapmaz (SP.A). "Vandaag lopen we met meer dan dubbel zoveel Vlamingen als tien jaar geleden. Om deze positieve trend alle groeikansen en een duurzaam karakter te geven, zet Gent Sport de komende jaren verder in op lopen met het project #LopeninGent."

De sportdienst betrekt alle Gentse verenigingen met een loop- en joggingaanbod in het meerjarig project. Voor 2016 wordt in een nieuwe brochure, met een overzicht van infrastructuur en evenementen, extra aandacht besteed aan gezondheid en gezonde voeding. Op vlak van infrastructuur komt er een nieuwe bewegwijzerde Sport-Vlaanderen looproute tussen Ledeberg en het Merelbeekse Liedermeerspark. Ook wordt de Finse piste aan de Watersportbaan voltooid rond de kom aan de westkant.

Er gaan in Gent ook allerlei evenementen door, zoals het Loopfestival 4 september of de Urban Trail op 20 maart. Daar zorgt Onafhankelijk Leven ervoor dat tien rolstoelgebruikers het tien kilometer lange parcours afleggen. Ze krijgen daarvoor elk de hulp van zes tot acht assistenten.