Jan Van Looveren tekent exclusief contract bij Warner Bros

Televisiepresentator Jan Van Looveren heeft een driejarig exclusiviteitscontract getekend bij Warner Bros ITVP België. Warner Bros en Van Looveren zullen hoofdzakelijk nieuwe programma's ontwikkelen en buitenlandse formats adapteren voor de Vlaamse televisiemarkt.
© VRT - Bart Musschoot

Productiehuis Warner Bros ITVP België, voorheen bekend als Eyeworks Entertainment, maakte onder meer "Het zijn net mensen" (Vier), "Met vier in bed" (VTM) en "Café Corsari" (Eén) en is nu bezig met onder meer "Temptation island" (Vijf). Van Looveren en het productiehuis hebben momenteel plannen voor een nieuw programma voor Eén.

Van Looveren zegt dat de beide partijen "op een bijna organische manier tot deze samenwerking zijn gekomen". "Het gevoel zat van bij de eerste gesprekken goed. Ik kijk uit naar de samenwerking met de ploeg van Warner Bros België. Mijn ideeën voor een aantal tv-formats krijgen hier de beste kans om open te bloeien", aldus de presentator.

Volgens Tom De Baerdemaeker, managing director Warner Bros, heeft Van Looveren de voorbije jaren in verschillende genres aangetoond dat hij een breed publiek aanspreekt. "Bovendien heb ik vastgesteld dat Jan ook achter de schermen barst van de creatieve ideeën, die we graag samen willen ontwikkelen tot programmavoorstellen. Met deze samenwerking onderstrepen wij graag nog eens expliciet dat de focus van Warner Bros in België volledig op lokaal talent en bij kwalitatieve Vlaamse content ligt."

Van Looveren speelde rollen in onder meer "Zone stad" (VTM), "Trigger happy" (2BE) en "Quiz me quick" (Eén). Hij presenteert op Eén het consumentenprogramma "Voor hetzelfde geld".