Veroordeelde pedofiel uit Antwerpen internationaal geseind

De 60-jarige man die gisteren in Antwerpen is veroordeeld tot 19 jaar cel voor zware zedenfeiten, wordt internationaal opgespoord. Mogelijk is hij gevlucht naar Cambodja. Mocht dat effectief kloppen, dan is het afwachten wat de autoriteiten daar beslissen. Er is geen uitleveringsverdrag tussen ons land en Cambodja.

De man was gisteren niet aanwezig op de zitting maar liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat, die de vrijspraak vroeg. Volgens bronnen bij VRT Nieuws is hij gevlucht naar Cambodja.

"We doen er alles aan om die man actief op te sporen, zowel nationaal als internationaal, opdat de straf die de rechtbank heeft uitgesproken kan worden uitgevoerd", zegt Stefanie Chomé van het Antwerpse parket.

Als de man effectief in Cambodja zit, is het afwachten wat de autoriteiten daar beslissen. Er is geen uitleveringsverdrag tussen ons land en Cambodja.