Vijftig extra mensen voor productie Kinder Surprise in Aarlen

De producent van chocoladeproducten en snoepgoed Ferrero investeert 21 miljoen euro in een nieuwe productielijn voor Kinder Surprise-eieren in zijn vestiging in Aarlen. Daardoor zullen er ook vijftig nieuwe banen worden gecreëerd, zo is aangekondigd tijdens een bezoek van Waals minister-president Paul Magnette aan de Luxemburgse fabriek "Ferrero Ardennes".

De nieuwe productielijn, die in 2017 zal beginnen draaien, zal naar verwachting elke dag zowat 250.000 Kinder Surprise 100g-eieren produceren. Dat is de grote versie van de bekende eitjes met een speelgoedje in, en die ligt rond feestdagen als Pasen, Sinterklaas en Kerstmis in de winkelrekken.

"Deze nieuwe investering bevestigt de permanente evolutie van Ferrero Ardennes sinds de opstart meer dan 25 jaar geleden tot een steeds modernere en performantere site", klinkt het in een persbericht.

In de fabriek in Aarlen werken momenteel gemiddeld 700 vaste werknemers. Rond Pasen en in de eindejaarsperiode stijgt dat dankzij de inzet van tijdelijke krachten tot 1.000 mensen. De werknemers produceren elke dag bijna 18 miljoen Kinder Schoko-Bons (die worden uitsluitend hier gemaakt), 4 miljoen Raffaello's en 2 miljoen Kinder Surprise-eitjes. 96 procent van de productie wordt uitgevoerd, naar in totaal 45 landen wereldwijd.