"Beter zwart dan een vrouw in Hollywood"

De discussie over het gebrek aan Oscarnominaties voor zwarte acteurs is nog niet uitgewoed. Na Charlotte Rampling heeft nu ook een andere actrice een uitspraak gedaan die haar niet in dank wordt afgenomen. "Ik zou in Hollywood liever een Afro-Amerikaanse man zijn dan een vrouw", zei Julie Delpy.

In een interview tijdens het Sundance Festival in Utah beaamde Julie Delpy dat de Academy die de Oscars uitdeelt niet uitblinkt in diversiteit. "Twee jaar geleden heb ik eens de opmerking gemaakt dat de Academy zeer blank en zeer mannelijk is. Wel, ik werd in mootjes gehakt door de media."

Volgens Delpy wordt er naar vrouwen veel minder geluisterd dan naar mannen, of die nu zwart zijn of blank. "Vrouwen mogen hun mond niet opendoen. Soms zou ik willen dat ik een Afro-Amerikaanse man was, want zij worden na een uitspraak niet zo hard aangepakt. Het moeilijkste is een vrouw zijn. Feministen zijn de mensen die ze het meest haten. Niets erger dan een vrouw zijn in deze business. Dat geloof ik echt."

Ook deze uitspraak van Delpy blijft niet zonder reacties. Op de sociale media heerst ontgoocheling. "Misschien moet iemand Julie Delpy vertellen dat er ook zwarte vrouwen zijn?", klinkt het. Of: "Zou je graag een zwarte vrouw zijn, Julie Delpy? Want die bestaan ook."