Belgen in de VS: "Oppassen voor de sneeuwstorm? Overdreven!"

In de VS wonen en werken veel landgenoten. Hun reacties getuigen van de typisch Belgische nuchterheid: geen paniek, de dingen nemen zoals ze komen. Morgen zien we wel hoe het gaat.

Marie Julie Craeymeersch woonde 2 jaar in Los Angeles en verhuisde in september vorig jaar naar New York. “Toen burgemeester Bill de Blasio opriep om ons goed voor te bereiden, dacht ik: dit is weer zo typisch Amerikaans: heel overdreven. Maar in de supermarkt om de hoek stonden wel lange rijen mensen aan de kassa.” 

Vincent Van Dessel maakte wat beelden in Newark, in de staat Delaware. “Veel mensen hebben zich vastgereden met de wagen en proberen elkaar te helpen." In de plaatselijke supermarkt, dezelfde taferelen als in New York: rekken die zo goed als leeg waren. 

Madaline Young is een Amerikaanse die in Leuven woont en sinds gisteren op weg is naar North Carolina. Niet gemakkelijk, zo blijkt. “Mijn bagage zit in New York. Ikzelf ben intussen tot in Raleigh geraakt, waar ik nu vastzit in een hotel.”

Iets prettiger is het bij Anneline Orbie, die in Brooklyn woont. “In de drie jaar dat we hier wonen, hebben we al veel sneeuw gezien. Maar zoveel op zo’n korte tijd, dat is nieuw. Toen we vanmorgen opstonden, lag er 30 centimeter sneeuw. Ik ben meteen met onze hond Oliver naar buiten gelopen.”

Noura El Hajjouti verblijft momenteel in Georgia. Op de foto die ze doorstuurde, lijkt het daar wel mee te vallen. “In Atlanta en Lithonia heeft het vannacht gesneeuwd. Er stond ook een hevige wind. Alles is oké hier. Maar de mensen zijn wel bang om buiten te komen. De straten zijn verlaten.”

Meest gelezen