China heeft af te rekenen met zwaarste vrieskou in 30 jaar

Grote delen van China hebben momenteel af te rekenen met de ergste koude in 30 jaar tijd. In de hoofdstad Peking worden vandaag en morgen temperaturen tot -16 graden verwacht. Door de sneeuw is er op sommige plaatsen hinder voor het vliegverkeer.
De panda's in de zoo van Hangzhou.

Het was al koud in China en nu is een zwaar koudefront aangekomen, waardoor de temperaturen nog met 6 tot 10 graden gedaald zijn. In Peking wordt vandaag -16 verwacht, wat erg uitzonderlijk is. In het noorden, aan de grens met Siberië, daalt het kwik zelfs tot -39 graden.

Maar ook meer naar het zuiden slaat de vrieskou toe. In de grootstad Chinqqong, in het zuidoosten, is voor het eerst in 20 jaar tijd sneeuw gevallen. Daardoor zijn verschillende vluchten geannuleerd. De overheid heeft waarschuwingsniveau oranje afgekondigd, het op één na hoogste niveau.