Dendermonde blijft slachtoffers Fabeltjesland herdenken 7 jaar na feiten

In Dendermonde is deze voormiddag, zeven jaar na de steekpartij in de crèche Fabeltjesland, een stille herdenking gehouden voor de slachtoffers van Kim De Gelder. "We blijven samenkomen omdat niemand van ons het vergeten is", zegt burgemeester Piet Buyse.

Afgevaardigden van het stadsbestuur, het OCMW, de lokale politie en de brandweer legden om 11 uur bloemen neer aan de herdenkingsmuur voor de slachtoffers in Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde.

Kim De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in Fabeltjesland. Hij bekende ook dat hij op 16 januari 2009 de moord pleegde op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene.

Het Gentse hof van assisen veroordeelde De Gelder op 22 maart 2013 tot levenslang voor vier moorden en 25 moordpogingen. Hij was schuldig aan de moordpoging op de 22 aanwezigen in Fabeltjesland en de moordpoging op het gezin in Vrasene, buren van Elza Van Raemdonck.

De afhandeling van de burgerlijke belangen van het schadedossier van het laatste slachtoffer, één van de kinderverzorgsters die was ingestort tijdens het proces en niet kon komen getuigen, wordt op 15 februari behandeld door het Gentse hof van assisen.