Geëmotioneerde Céline Dion neemt afscheid van echtgenoot

In de Canadese stad Montréal is afscheid genomen van René Angélil, de echtgenoot van zangeres Céline Dion. Het werd een erg gemediatiseerd gebeuren waarbij niet zelden werd ingezoomd op een zichtbaar ontroerde Dion. Tijdens de dienst werden verschillende liedjes van haar afgespeeld.
Céline Dion en haar 15-jarige zoon René-Charles

De Notre-Dame basiliek in Montréal zat afgeladen vol en buiten waren ook heel wat sympathisanten samengestroomd. De provincie Québec had er dan ook een "nationaal" gebeuren van gemaakt: de begrafenis werd live uitgezonden op verschillende televisiezenders en aan de officiële gebouwen hingen de vlaggen halfstok.

Céline Dion - volledig in het zwart gekleed en met sluier - trok de basiliek binnen terwijl ze de handen vasthield van haar tweeling van vijf jaar oud. Achter haar liep haar 15-jarige zoon René-Charles. De 47-jarige Canadese diva kreeg het zichtbaar moeilijk toen ze de kist van haar echtgenoot zag staan op de plaats waar het koppel 21 jaar eerder elkaar het jawoord had gegeven.

"Pourque tu m'aimes encore"

Tijdens de dienst nam onder anderen René-Charles het woord, in het Frans en Engels. "Vijftien jaar is geen lange tijd voor een zoon om zijn vader te leren kennen... maar jij hebt me voldoende goede herinneringen nagelaten om te delen met mijn jongere broers. Nu ze ouder zullen worden zonder jou, zal ik hen doorgeven wat ik van jou heb geleerd."

René Angélil stierf vorig week op 73-jarige na een lange strijd tegen kanker. Hijzelf had de begrafenisplechtigheid tot in de puntjes voorbereid. Zo weerklonk verschillende keren de stem waarvan hij zo hield: die van zijn vrouw, al kon Dion niet zelf zingen. Haar monsterhit "Pourque tu m'aimes encore" werd afgespeeld toen de kist naar buiten werd gedragen.