Happy end voor koe die uit New Yorks slachthuis ontsnapte

Het verhaal van de koe die donderdag uit een slachthuis ontsnapte en even New York op stelten zette, krijgt een happy end. Een dierenrechtenactivist heeft het dier geadopteerd en naar een opvangcentrum gebracht. "Freddie Mercury", zoals de koe nu heet, gaat daar "een aangenaam leven tussen vrienden" tegemoet.

Het duurde een halfuurtje voor de politie de koe kon vatten. De beelden van het dier dat door de straten van de New Yorkse wijk Queens loopt, gingen de wereld rond. Op sociale media vroegen heel wat mensen vervolgens om het leven van het dier te sparen.

Een van de mensen die zich het lot van de koe aantrokken, was Mike Stura, een dierenrechtenactivist en de oprichter van het opvangcentrum Skylands Animal Sanctuary & Rescue. Hij trok naar het slachthuis, waar het dier na zijn korte vlucht heen was gebracht. Daar hadden zich intussen ook enkele activisten van de dierenrechtenbeweging PETA verzameld.

De volgende dag kreeg Stura het dier mee om onder te brengen in zijn opvangcentrum. Hij noemde het naar Queen-zanger Freddie Mercury, ongetwijfeld met de hit "I want to break free" in het achterhoofd. In het opvangcentrum leven nog 18 andere koeien en een hele reeks boerderijdieren.

"Freddie Mercury" op pad in New York:

lees ook