Opnieuw minder klachten over geluidsoverlast in Leuven

De klachten over geluidsoverlast in Leuven zijn het voorbije jaar met vijf procent gedaald. Een trend die sinds 2011 is ingezet. Nieuwe geluidsnormen voor cafés, campagnes en controles werpen hun vruchten af. De meeste klachten gaan over privéfeestjes.

Studentenstad Leuven zet al een hele tijd in op geluidsoverlast. Sinds vorig jaar hebben een aantal cafés die luide muziek spelen zelfs geluidsmeters die rechtstreeks bij de politie uitkomen.

"De wetgeving wordt door de Leuvense horeca goed toegepast", zegt Stefanie Gille van de politie. "We hebben vorig weekend bij een grote controle maar 2 pv's moeten opstellen."

Gemiddeld ontving de politie vorig jaar 184 klachten per maand met een piek in de maand oktober. Toen waren er 260 klachten over geluidsoverlast in Leuven. De meeste klachten gaan over privéfeestjes. "Buren die een feestje houden, kunnen we natuurlijk niet uitsluiten", aldus Gille.

Meest gelezen