Palestijns tienermeisje doodgeschoten na aanval met mes

Een Palestijnse adolescente heeft geprobeerd een Israëlische bewaker van een Joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever neer te steken. De bewaker heeft haar neergeschoten, zo heeft de politie gemeld.
Archieffoto

"Een Palestijns meisje van 13 jaar oud liep met een mes in haar hand op een bewaker van de burgerwacht van (de nederzetting) Anatot af", deelde politiewoordvoerster Louba Smaride mee. "De bewaker opende het vuur, waardoor ze zwaargewond raakte en kort daarna door de artsen dood verklaard werd."

Volgens de politie blijkt uit de eerste elementen van het onderzoek dat het meisje na een ruzie met haar familie met zelfmoordgedachten uit haar woning in een naburig Palestijns dorp vertrokken was. "Ze had een mes en had zich voorgenomen te sterven", aldus de politie.

Het is de derde aanval van die aard in een week tijd in de kolonies op de Westelijke Jordaanoever.

De Westelijke Jordaanoever, Jeruzalem en Israël kampen sinds oktober 2015 met geweld, vooral aanvallen met messen door Palestijnen tegen manschappen van de Israëlische veiligheidstroepen en tegen burgers. Volgens een telling van het Franse persbureau AFP kostte deze spiraal van geweld sinds 1 oktober 156 Palestijnen en 24 Israëliërs het leven.