Realityshow volgt meisjes die non willen worden

Vijf meisjes gaan in Spanje deelnemen aan een nieuwe reality-tv-show met de titel "Ik wil non worden". "Quiero ser monja" moet tonen "hoe ze de roeping van God en het kloosterleven ontdekken".

De zender Cuatro, van het Spaanse Mediaset, een dochter van de groep van de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi, lanceert het programma in samenwerking met het Amerikaanse Warner in Europa.

De realityshow, die in februari begint en over zes weken loopt, is geïnspireerd op een programma van de Noord-Amerikaanse zender Lifetime onder de titel "The Sisterhood: becoming nuns".

"Gezond debat over religieuze roeping"

"Met dit programma willen we geen polemiek op gang brengen, maar een gezond debat over de religieuze roeping", zei Mariano Blanco, productiedirecteur bij Cuatro. "De religieuze congregaties erkennen dat dit van groot nut kan zijn als daarmee een groter aantal mensen hun religieuze roeping kenbaar maken."

Volgens de directeur werden de vijf protagonisten geselecteerd in functie van "hun roeping door God" en "hun intentie om non te worden". "Het zijn allemaal normale meisjes (...) een van hen is zelfs de wederhelft van een paar", voegde hij eraan toe.

Gedurende zes weken zullen de deelneemsters zich onderdompelen in het dagelijkse leven van religieuze gemeenschappen in verschillende steden van Spanje - Madrid, Granada, Alicante - en in Bolivia in het hart van de jungle.