Vanaf 1 februari nultolerantie voor kleine criminaliteit in West-Vlaanderen

Vanaf 1 februari voert het parket van West-Vlaanderen een nultolerantie in voor kleine criminaliteit. Wie betrapt wordt met bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid drugs, of een verboden wapen, zal meteen een boete moeten betalen.
Archieffoto.

Het gaat om misdrijven waar geen slachtoffers bij betrokken zijn. Zo zal de regeling bijvoorbeeld gebruikt worden op festivals, om bezoekers die drugs op zak hebben te bestraffen.

"Die personen zullen onmiddellijk een boete worden voorgesteld. Politiediensten zullen een betaalterminal aanbieden. Als die boete wordt betaald, wordt het dossier beëindigd, zo niet zal de persoon worden gedagvaard voor de rechtbank", zegt Karlien Ververken van het parket van West-Vlaanderen.

In Antwerpen bestaat het systeem al.