Verliezer Cali gunt prins Dennis de scepter in Aalst

De prinsenkwestie in Aalst lijkt van de baan. Verliezer Christophe Corthals ("Cali") gunt winnaar Dennis De Wolf de prinsenscepter. Hij wil wel met de stad praten om de zaak "op z'n Oilstjers" uit te klaren, "zonder al te veel pers en rechtbank".

Cali, kort voor Calimero, verloor met enkele punten verschil de titel van prins carnaval. Een zaak van staatsbelang in Aalst en omgeving, waaraan de kandidaten veel tijd en geld spenderen. Het nipte verlies viel Cali dan ook zwaar, zeker omdat één afgekeurd antwoord in de schriftelijke proef de doorslag heeft gegeven.

Cali, die een advocaat onder de arm heeft genomen, heeft intussen wel een goed gesprek gehad met Dennis De Wolf. Hij gunt hem de prinsentitel, zo maakt hij duidelijk. "Tussen ons is er niets mis. Dat is een goeie kameraad van mij. Ik heb veel respect voor die jongen", zegt hij.

"We wonen op 10 minuten van elkaar. Dus het leek mij het beste om eens tot daar te gaan. Ik ben bij hem geweest, bij zijn ouders in de living, en we hebben een goed gesprek gehad. Ik heb hem gezegd dat het probleem echt niet bij hem ligt. Ik wil die jongen zijn scepter niet afpakken."

Dat wil niet zeggen dat Cali het hierbij gaat laten. Hij hoopt dat een gesprek met de stad de zaak kan uitklaren. "Ik zou graag met de stad Aalst rond de tafel zitten zodat dergelijke zaken in de toekomst niet meer voorvallen. Ik ben in samenspraak met mijn raadsman en we gaan kijken wat de makkelijkste manier is om dit op een "Oilstjerse manier" op te lossen zonder al te veel pers en rechtbank."