"Mijn advies? Emigreer en begin elders opnieuw"

Er waren weer een paar heel gelukkigen de afgelopen weken in de wereld: in Groot-Brittannië wonnen David en Carol Martin ruim 43 miljoen euro, in de VS gingen 3 winnaars, onder wie het koppel John en Lisa Robinson, met elk ruim 172 miljoen euro, na aftrek van de belastingen, aan de haal. De winnaars straalden -men zou voor minder-, maar het blijft oppassen geblazen. Het verhaal van Michael Carroll werd daarom de afgelopen week herhaaldelijk opgerakeld. Hij kreeg zelfs de pers weer over de vloer. In 2002 won hij met de Britse Nationale Loterij bijna 13 miljoen euro, maar die is intussen opgesoupeerd.
vide
Michael Carroll in 2004, toen hij de rechtbank verliet

"De boerenpummel die de Lotto won." Zo werd Carroll uit Norfolk, Engeland, in november 2002 omschreven na zijn winst. 19 was hij, toen nog vuilnisman, en de wereld lag plots aan zijn voeten. Een kleine 10-tal jaar later werd hij bankroet verklaard, na jaren van veel seks, veel drugs en veel feesten. Met zijn verhaal wil hij dan ook huidige Lottowinnaars waarschuwen.

Carroll op nieuwswebsite Mirror: "Het beste wat ze kunnen doen, is emigreren, hun huis hier verlaten. Zo snel mogelijk zelfs. Hoe langer ze blijven waar ze nu wonen, hoe meer de kans bestaat dat ze hun gezin in gevaar brengen. Het Britse koppel heeft vermeld dat hun dochter in Australië woont. Mijn advies is: vertrek daarheen en begin een nieuw leven. Waar ze nu wonen, kunnen ze dat niet langer op een normale manier doen."

"Familieleden en vrienden zullen vanuit het niets opduiken en geld opeisen. Ze zullen snel worden omringd door allerhande valse mensen met foutieve bedoelingen.

"Ik heb veel weggegeven, maar sommigen wilden meer en waren nooit gelukkig met wat ze kregen. De mensen aan wie ik niets gegeven had, wilden niet langer met mij praten. Van duizenden volstrekte vreemden kreeg ik brieven, waarin gebedeld werd om ook iets te krijgen."

"Ik kreeg mijn eerste doodsbedreiging de dag na de Lottowinst. Nadien heb ik er nog duizend gekregen. Eén iemand dreigde er zelfs mee mijn dochter in stukken te snijden en haar stukje per stukje op te sturen. Een andere wist dan weer ieder detail van mijn familie. Hij wist van iedereen waar ze woonden. Het maakte me erg ongerust. Ik sliep daarna met een geweer dicht bij mij en er lag een scherp mes in iedere kamer van het huis."

"De politie wilde me niet helpen. Ik weet wel dat ik in sommige opzichten een klootzak was. Maar als men je familie bedreigt, dan besef je snel dat geld niet alles is. Gelukkig is er achteraf gezien niets ergs gebeurd."

Carroll kwam alvast verschillende keren zelf in aanraking met de politie -zijn levensstijl bleek ondraaglijk voor de buren, die hij dan ook nog eens afdreigde- en hij kwam 2 keer in de gevangenis terecht door onder meer drugsbezit. Hij zou soms tot 16.000 euro per week aan drugs hebben uitgegeven. Hij werd meerdere keren in het ziekenhuis opgenomen na overdadig alcoholgebruik ("Ik dronk tot 2 flessen wodka per dag"). En hij zou met 4.000 vrouwen hebben geslapen, "één keer zelfs met meer dan 20 op één dag".

"Ik heb er helemaal geen spijt van dat ik een tiental jaar heb kunnen leven als een rockvedette. Ik heb in die periode meer meegemaakt dan mensen mochten ze 2 keer kunnen leven. Ook al ben ik gelukkiger nu, toch koop ik nog Lottobiljetten, want ik zou graag nog eens winnen. Maar eens je het hebt, wordt je leven materialistisch en betekenisloos."

Momenteel werkt Carroll in een Schots slachthuis en verdient hij 525 euro per week. Hij voelt zich goed met zijn nieuwe leven in Schotland: "Ik heb geen spijt van wat gebeurd is. Mocht dat zo zijn, dan zou ik in een depressie belanden. Ik ben te gelukkig nu om depressief te zijn. Ik drink niet meer en gebruik geen drugs meer. En ik ga elke dag naar de fitness. Ik ben nu een doodgewone gast."

lees ook