Autosalon lokte ruim 555.000 bezoekers

Meer dan 555.000 mensen hebben dit jaar het Autosalon bezocht. Dat is zowat 4 procent minder dan in 2014, blijkt uit een eerste schatting van organisator Febiac. De automobielfederatie blikt hoe dan ook tevreden terug op de 94e editie van het salon.
Jonas Roosens

Vanaf de start van het salon, op 12 januari, tot de sluiting zondag om 19 uur, zullen bij benadering 555.000 auto- en motorliefhebbers een bezoek hebben gebracht aan het Autosalon. Dat zijn er 4 procent minder dan bij de vorige recordeditie in 2014. "Het blijft een verbluffend aantal dat ons en de exposanten tot grote tevredenheid stemt", reageert Febiac.

De omstandigheden waarin dit salon werd georganiseerd, waren volgens Febiac niet gemakkelijk. "De terreurdreiging noopte ons tot extra veiligheids- en controlemaatregelen en heeft vast ook wel een aantal bezoekers weerhouden om naar Brussels Expo te komen. Onterecht trouwens, dankzij een aangepaste ontvangst- en controle-infrastructuur én door het inzetten van vele tientallen extra stewards en bewakingsagenten, werd niet enkel de veiligheid en het comfort van elke bezoeker gegarandeerd, maar waren wachttijden aan de ingang ook zo goed als onbestaande", zegt directeur-generaal Pierre Lalmand.

"Wij hopen dat het succes van het Salon het imago van Brussel opnieuw herstelt", voegt hij eraan toe. "Maar in de eerste plaats hopen wij dat onze bezoekers overtuigd zijn geraakt van de inspanningen van de auto- en motorconstructeurs om steeds betere, schonere en veiligere voertuigen te bouwen."

De 95e editie van het Automobielsalon van Brussel vindt plaats van 12 tot 22 januari 2017. Zoals steeds in een oneven jaar ligt de focus dan op vrijetijdsvoertuigen, lichte vrachtvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers.

Meest gelezen