Bijna 12.000 mensen wonen literair aperitief bij

Bijna 12.000 mensen hebben vanmorgen een activiteit bijgewoond van Toast Literair, het literaire evenement georganiseerd door het Davidsfonds. Bekende auteurs als Griet Op de Beeck, Geert Van Istendael en Bart Moeyaert waren present.

Toast Literair is de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de drukst bijgewoonde literaire evenementen van het land. Zo'n 200 afdelingen van het Davidsfonds organiseren een ontbijt of aperitief, gekoppeld aan een literaire activiteit. Er stonden auteursbezoeken, performances, literaire wandelingen en lezingen op het programma.

Populair waren o.a. een prijsuitreiking van een creatieve schrijfwedstrijd in Ieper, een gesprek van Phara De Aguirre met jeugdauteur Els Beerten in Genk en een voordracht van Geert Van Istendael in Bierbeek.

Ook literaire aperitieven met Bart Moeyaert en Griet Op de Beeck deden het goed. In de Brusselse Bozar woonden ruim 200 mensen de live uitzending van het Radio 1-programma "Touché" bij. Journalist en auteur Rudi Vranckx was de centrale gast.