Brusselse Leopold II-tunnel gaat vannacht dicht

In Brussel gaat de Leopold II-tunnel vannacht in beide richtingen dicht voor een grondige inspectie. Vanmiddag werd hij al een tijdlang afgesloten omdat er een brokstuk naar beneden was gevallen.

De inspectie moet duidelijk maken of er meer aan de hand is, zegt Inge Paemen van Mobiris, dat de tunnels beheert.

"Om 11.30 uur zijn er kleine stukken beton naar beneden gevallen. Daarop hebben we de tunnel in beide richten afgesloten. We hebben een visuele inspectie gedaan en hebben gezien dat de tunnel opnieuw open mocht voor het verkeer. Er was geen risico was. Toch hebben we beslist om zondagnacht een bijkomende inspectie te doen. Ik ga ervan uit dat de tunnel open kan voor de ochtendspits begint

Ook met enkele andere Brusselse tunnels zijn er problemen. De Stefaniatunnel blijft minstens een jaar dicht. En afgelopen november moesten ook de Rogier- en de Kruidtuintunnel worden afgesloten omdat er een stuk beton naar beneden was gekomen.