Brusselse Leopold II-tunnel tijdje afgesloten wegens losgekomen brokstuk

De Leopold II-tunnel in Brussel is vanmiddag een tijdje afgesloten geweest nadat een brokstuk naar beneden was gevallen. Dat meldt Mobiris. Het is het zoveelste incident met de Brusselse tunnels in enkele dagen tijd.
Archieffoto

Het brokstuk kwam los en viel naar beneden ter hoogte van Sainctelette, in de richting van de Basiliek van Koekelberg. "De tunnel werd om 11.30 uur in beide richtingen afgesloten. Een inspectieteam kwam ter plaatse", zegt Inge Paemen van Mobiris.

De tunnel werd om 12.45 uur opnieuw opengesteld in de richting van Zuid en om 14 uur in de richting van de Basiliek. De experts zijn momenteel bezig met een grondig rapport over de problemen in de tunnel. In de nacht van zondag op maandag volgt nog een extra, grondige inspectie. Mobiris hoopt tegen maandagmiddag de resultaten van die inspectie te hebben.

Brokstukkenparcours

De Brusselse tunnels kampen al langer met problemen. Begin januari werden er nog scheurtjes ontdekt in de Stefaniatunnel. Die zal zeker een jaar lang gesloten blijven, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

Begin november 2015 viel aan de uitrit van de Rogiertunnel een stuk beton van 2 op 1 meter op de rijweg. De Rogiertunnel en de Kruidtuintunnel werden toen enkele uren afgesloten.

Ook in de Leopold II-tunnel is het niet de eerste keer dat een brokstuk naar beneden valt. Een jaar geleden was dat ook al het geval.