Canadese jongen aangeklaagd voor moord na schietpartij

Een zeventienjarige jongen is aangeklaagd voor vier moorden en zeven moordpogingen na de schietpartij op een school in het Canadese stadje La Loche. De tiener zal zich ook moeten verantwoorden voor verboden wapenbezit.

De jongeman, wiens identiteit vanwege zijn leeftijd niet mag worden vrijgeven, wordt ervan verdacht eerst twee broers van 13 en 17 jaar te hebben doodgeschoten in hun huis en daarna in de gemeenteschool van La Loche een leerkracht van 35 en een assistente van 21, de dochter van waarnemend burgemeester Kevin Janvier, te hebben gedood. Er raakten bij de schietpartij ook zeven mensen gewond.

De motieven van de dader zijn nog niet bekend. De verdachte zal volgende week voor de rechter verschijnen. Het ging om de zwaarste schietpartij in 26 jaar tijd in Canada.

Inwoners hebben intussen ook kaarsjes en bloemen geplaatst aan de school om de slachtoffers te herdenken.