Filmproducers kronen "The big short" tot beste film

"The big short" heeft de prijs voor de beste film gewonnen van de Amerikaanse filmproducenten, verenigd in het Producers Guild of America (PGA). De prijs wordt een maand voor de Oscars uitgereikt.

De film van Adam McCay, die ook genomineerd is voor de Oscar voor beste film, vertelt op tragikomische toon over de kredietcrisis van 2008 in de Verenigde Staten.Brad Pitt, Ryan Gosling en Christian Bale spelen investeerders die zich realiseren dat er op veel te grote schaal woonkredieten zijn verstrekt en die profijt proberen te halen uit de kredietzeepbel. De film is gebaseerd op het boek "The big short: Inside the doomsday machine" van Michael Lewis.

Tegen alle voorspellingen in verkozen de Amerikaanse producenten "The big short" boven de grote favoriet "The revenant" van Alejandro Iñarritu (met Leonardo DiCaprio), die twaalf Oscarnominaties kreeg. Vorige jaar bekroonde PGA "Birdman" van Iñarritu, die daarna de Oscar voor de beste film won.

Bekijk hier de trailer van "The big short" (YouTube):

"Ja, Hollywood heeft een probleem"

In de aanloop naar de Oscars had het ongenoegen over het ontbreken van zwarte acteurs bij de Oscargenomineerden ook de PGA-uitreiking in zijn greep.

Dede Gardner, producent van "The big short", verwees ernaar in haar dankwoord. Ze erkende dat Hollywood een probleem heeft. "Ja, we hebben een probleem. We moeten verhalen vertellen die een afspiegeling zijn van onze wereld, ons land."

Meest gelezen