Gepersonaliseerde nummerplaten zijn succes

Gepersonaliseerde nummerplaten zijn een groot succes. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Veli Yüksel opvroeg bij minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), schrijft De Zondag. In 2015 werden 5.846 van die nummerplaten uitgereikt. De afgelopen vijf jaar hebben de nummerplaten 21,6 miljoen euro opgebracht

"Mensen laten hun verbeelding spreken", aldus de CD&V'er. "Veel bestuurders kiezen voor hun eigen naam of autotype, maar er rijden ook auto's rond met de nummerplaten OPA-AUTO, VRRROEM, GINTONIC of NR-PLAAT. Ook bedrijven laten hun wagens wel eens personaliseren."

Eind maart 2013 werden de regels rond de nummerplaten versoepeld. "Sindsdien is het aantal aanvragen verdubbeld", aldus Yüksel. 2014 was een topjaar met 6.498 aanvragen. De afgelopen vijf jaar hebben de nummerplaten 21,6 miljoen euro opgebracht

Eind november is de kostprijs verdubbeld tot 2.000 euro. "Het is wat afwachten wat het effect zal zijn op het aantal aanvragen. In december was er alvast een grote terugval te merken, maar mogelijk herstelt zich dat de komende maanden", aldus Yüksel.