Hevige brand aan manege in Lummen

Aan een manege op de Goeslaerstraat in Lummen is vannacht rond 1 uur een brand uitgebroken. Aan een grote hal hadden een partij hooi en stro vuur gevat. Een tiental paarden werd tijdig naar een ander onderkomen verhuisd, zodat alle dieren ongedeerd bleven. De brandweer van Heusden-Zolder was vanmorgen rond 10 uur nog met twee personen ter plaatse om na te blussen.

Bij aankomst van de brandweer ging het om een hevige brand. Vermoedelijk vatte het stro vuur door zelfontbranding. Omdat een grote hoeveelheid stro en hooi in brand stond, werd het grootwatertransport afgekondigd, zodat verschillende Limburgse korpsen met tankwagens met bluswater ter plaatse kwamen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig.

De brand was rond 2.30 uur onder controle en toen konden de tankwagens weer vertrekken. Daarna kon de brandweer aan het nablussen beginnen. Met bulldozers werd alles uit elkaar getrokken om het vuur volledig te doven. De schade aan de infrastructuur zelf zou al bij al nog meevallen.