Man breekt in auto in terwijl eigenaar op achterbank zit

De lokale politie van Antwerpen heeft vrijdag een klunzige auto-inbreker opgepakt. De 40-jarige verdachte dacht een tablet te kunnen stelen, maar had niet gezien dat de eigenaar van de wagen op de achterbank zat te telefoneren. Dat meldt de politie.
Archieffoto

De inbreker had een wagen opgemerkt in de Antoon Van Dijckstraat met een tablet en allerlei andere spullen op de passagierszetel vooraan.

Hij opende de deur, maar toen hij zijn slag wilde slaan, werd hij door de eigenaar tot de orde geroepen. De dief maakte zich uit de voeten, maar werd door de eigenaar achtervolgd.

Een politiepatrouille kliste de verdachte in de Lange Leemstraat, net voordat hij op de tram wilde stappen. De man is voor meerdere feiten gekend bij de politie en had ook drugs op zak. Hij was bovendien vrij onder voorwaarden.