Pamela Anderson laakt seksisme van Franse parlementsleden

De Canadese actrice Pamela Anderson is niet te spreken over het seksisme dat heel wat Franse parlementsleden aan de dag legden toen ze vorige week het parlement in Parijs bezocht. Anderson kwam er campagne voeren tegen het gedwongen voederen van ganzen voor de productie van foie gras. "Geen siliconen in mijn foie gras", luidde één van de vele commentaren van de politici.

Pamela Anderson was in het parlement op uitnodiging van de Fondation Brigitte Bardot en Laurence Abeille. Dat groene parlementslid bereidt een wet voor die het gedwongen voederen van eenden en ganzen voor de productie van foie gras verbiedt. "Ik roep alle Fransen op niet langer foie gras te eten", vertelde Anderson de aanwezige pers.

Maar heel wat politici hadden het niet begrepen op de komst van de vedette. Kennelijk konden de parlementsleden Anderson niet anders voorstellen dan in haar rode badpak van "Baywatch". "Het is een mooi meisje, dat moet je toegeven", was zowat nog het meest brave dat weerklonk. "Dit is echt rodelopergedoe van een laag niveau. Het brengt niets bij tot het debat", aldus een politica van de PS. "We zijn hier niet om naar clowns en protheses te kijken", alludeerde een rechtse politicus dan weer op de rijkelijke boezem van Pamela Anderson.

Op de Franse televisie heeft de actrice nu gereageerd op de uitspraken van de politici. "Waarom beschouwen ze dit als een grap? Ik reis over de hele hele wereld en spreek verschillende regeringen toe om te strijden tegen dierenleed. Ik ben komen spreken over een heel belangrijk onderwerp." Anderson is zich bewust van haar babe gehalte. "Maar dat wil niet zeggen dat ik geen hart of geen hersens heb", aldus de actrice.

Overigens hebben niet alleen de Franse politici zich van een bedenkelijke kant getoond. Ook de talrijk opgetrommelde pers heeft zich tijdens het bezoek van Anderson nogal misdragen. Zo gingen enkele journalisten haast met elkaar op de vuist om toch maar een beeld te kunnen maken van de actrice. Het Franse actuamagazine "Le petit journal" maakte een verslag over de uitspraken van de politici en het gevecht onder de journalisten.