Vlaamse film bejubeld op Sundance Film Festival

De film "The land of the enlightened" is vannacht onder grote belangstelling in wereldpremière gegaan op het Sundance Film Festival. De debuutfilm van Pieter-Jan De Pue werd er bijzonder positief onthaald met recensies die het hebben over een "visuele triomf".
Producer Bart Van Langendonck en regisseur Pieter-Jan De Pue

Regisseur Pieter-Jan De Pue werkte ruim zeven jaar aan zijn debuut over Afghaanse kinderen die elk op hun manier een dagelijkse strijd voeren in een door oorlog verscheurd land. Zijn film "The land of the enlightened" beleefde vannacht zijn wereldpremière.

"Voor mij voelde dit permièremoment als de geboorte van een eerste baby. Alleen duurde de zwangerschap zeven jaar in plaats van de traditionele negen maanden. Dit is mijn eerste levenswerk. Ik ben dan ook heel tevreden met de ontvangst van de film hier", reageert Pieter-Jan De Pue.

Screen International omschreef de film als "hypnotiserend, speels en ijzingwekkend sobere hybride documentaire die romantiek met rauw realisme vermengt".

"The land of the enlightened" verschijnt op 16 maart in de Belgische bioscopen. Eerst wordt de film nog vertoond op het Filmfestival van Rotterdam.

Meest gelezen