Medialaan mag Mobile Vikings overnemen van Belgische Mededingingsautoriteit

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven voor de overname van Mobile Vikings en Jim Mobile door Medialaan. Vooraleer het mediabedrijf boven de zenders VTM en 2BE een volwaardige mobiele operator kan worden, moet de Europese Commissie wel nog de overnamedeal van Base door Telenet goedkeuren.

Door Mobile Vikings aan Medialaan te laten, wil Telenet de weg vrijmaken voor de overname van Base. Die laatste is nog voor de helft eigenaar van Mobile Vikings, een mobiele operator die op het netwerk van Base werkt.

Met Medialaan zou een vierde speler in het veld komen naast Proximus, Mobistar en Telenet/Base, waardoor de concurrentie kan blijven spelen. Medialaan wil ook Jim Mobile volledig in handen krijgen. Het bezit dat merk al, maar Base verzorgt de klantenrelaties.

Met de Belgische goedkeuring is nog maar één horde genomen. Nu is het uitkijken naar de beslissing van de Europese Commissie. Zoals het er naar uitziet, zal Europa ten laatste op 17 maart zijn beslissing bekendmaken in het dossier Telenet/Base.

Meest gelezen