Canvas maakt gesprekkenreeks rond levensbeschouwing

De VRT heeft een alternatief klaar voor de afgeschafte uitzendingen door derden, de zendtijd die verschillende levensbeschouwelijke verenigingen in ons land kregen. Er komt onder meer een gesprekkenreeks op Canvas.

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) zette eind vorig jaar een punt achter de uitzendingen door levensbeschouwelijke derden. Hij wil de verschillende strekkingen meer integreren in de algemene programma's van de VRT. De plannen daarvoor liepen wat vertraging op, maar zijn ondertussen toch wat concreter.

Zo zal Canvas dit voorjaar meer aangekochte programma's uitzenden die gaan rond zingeving. Wat precies, is momenteel nog niet duidelijk. Nog dit voorjaar zal "Touché" op Radio 1 op regelmatige basis iemand uitnodigen uit de levensbeschouwelijke strekkingen.

Na de zomer komt er op Canvas een gesprekkenreeks rond levensbeschouwing, wat een coproductie wordt met de Nederlandse zender VPRO.

Het weekend rond zingeving op Klara blijft ook bestaan.

AP2013

Meest gelezen