James Murdoch keert vier jaar na ontslag terug naar Sky

James Murdoch gaat opnieuw aan de slag als voorzitter bij het Britse mediabedrijf Sky. De zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch keert zo terug naar de post waarvan hij vier jaar geleden werd ontslagen.

"De raad van bestuur heeft James Murdoch aangeduid als opvolger van Nicholas Ferguson als voorzitter", laat de groep weten in een persbericht.

James Murdoch was al algemeen directeur (2003-2007) en voorzitter (2007-2012) van Sky, maar werd in 2012 ontslagen toen het afluisterschandaal bij News of the World - de tabloidkrant binnen de Murdoch-groep - losbrak. Door de gebeurtenissen kon de familie Murdoch toen niet de totale controle over Sky bemachtigen.

Na zijn ontslag ging Murdoch aan de slag als algemeen directeur bij 21st Century Fox, het kroonjuweel van Murdochs mediarijk, dat 39 procent van Sky bezit. Nu keert hij terug naar zijn topfunctie binnen Sky.

Sky is aanwezig in vijf landen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Het mediabedrijf biedt daar betaaltelevisie en internet aan.

Meest gelezen