Man die Google.com één minuut in handen had, krijgt 12.000 dollar

12.012,26 dollar. Dat bedrag heeft Google geschonken aan Sanmay Ved, de jongeman die eind vorig jaar één minuut lang de domeinnaam van de zoekmachine in zijn bezit had. De man schenkt het geld aan een goed doel.

Eind september bracht Ved een bezoekje aan Google Domains, de domeinregistratiesite van de gelijknamige zoekmachine. Groot was zijn verbazing toen hij merkte dat Google.com in de lijst van beschikbare domeinnamen stond te pronken. Vraagprijs? Amper 12 dollar.

De man kocht de url en kreeg zelfs een bevestigingsmail. Een foutje van Google zelf, zo bleek al snel, aangezien amper één minuut later de aankoop werd teruggedraaid en de 12 dollar werd teruggestort.

Google kon de poging wel waarderen blijkbaar en bood de man 6.006,13 dollar aan, zo meldt de zoekmachine nu in een blogbericht. Een bedrag dat niet toevallig is gekozen, want het getal is de naam "Google" omgezet in cijfers. Toen Ved aangaf dat geld hem niet interesseert en hij het aan een goed doel zou geven, verdubbelde Google het bedrag.

Meest gelezen