Netflix bestelt vijfde seizoen van "House of cards"

Er komt in 2017 een vijfde reeks van de politieke dramareeks "House of cards". Dat heeft Netflix vandaag bekendgemaakt. Intussen is het nog iets meer dan een maand wachten op seizoen vier. Dat wordt gelanceerd op 4 maart.

"House of cards", met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrollen, is een van de grootste successen van Netflix. De reeks volgt de politieke opgang van de razend ambitieuze en meedogenloze Frank Underwood en zijn echtgenote Claire.

Netflix laat weten dat vanaf seizoen vijf Beau Willimon niet meer betrokken zal zijn bij de serie. Willimon was de voornaamste schrijver en creatieve verantwoordelijke. "Na vijf jaar en vier seizoenen is het tijd voor nieuwe uitdagingen. Maar ik ben heel erg trots op wat we samen gebouwd hebben, ik wens de show veel succes en laat hem achter in de handen van een heel capabel team", zegt hij.

Wie de rol van Willimon overneemt, is nog niet bekend. Een van de producers van de reeks is de bekende regisseur David Fincher. Mogelijk neemt hij meer verantwoordelijkheid op zich.

Op 4 maart wordt seizoen 4 gelanceerd

Intussen moeten de fans van de reeks nog iets meer dan een maand geduld hebben. Op vier maart wordt seizoen vier gelanceerd. Zoals gebruikelijk is bij Netflix worden alle afleveringen op hetzelfde moment beschikbaar. Eerder deze week werd al een korte trailer vrijgegeven.