Brussel verwelkomt deze zomer originele "Harry Potter"-decors

Fans van "Harry Potter" mogen uitkijken naar komende zomer. Dan komt namelijk de officiële "Harry Potter"-tentoonstelling - met tal van originele kostuums en decorstukken - naar Brussel.
AP2010
De Harry Potter-tentoonstelling hier in 2010 in Seattle

De expositie, die zo'n 1.400 m2 groot is, is in handen van Global Experience Specialists, die daarvoor samenwerkte met filmstudio Warner Bros. De tentoonstelling was in april 2009 voor het eerst te zien in Chicago en bezocht later nog dertien andere steden, waaronder New York, Boston, Toronto, Parijs, Tokio en Sydney. Meer dan 3,5 miljoen mensen gingen al eens een kijkje nemen.

Deze zomer trekt de expositie naar Paleis 12 in Brussel, zo maakte Matthew Lewis -de acteur die Marcel Lubbermans speelt- bekend in Orlando. Onze hoofdstad is daarmee de vijftiende locatie van de lijst.

Bezoekers kunnen langs heel wat locaties van de films lopen, onder meer de klaslokalen van Toverdranken en Kruidenkunde, Hagrids hut, het Verboden Bos en de slaapzaal van de Griffoendortoren. Daarnaast kunnen ze ook een slurk gooien in de Zwerkbal-zone of hun eigen Mandragora trekken.

De opening is gepland op 30 juni, tickets zijn te koop vanaf volgende week vrijdag.

Meest gelezen