Huwelijksfeest tijdlang ontruimd na valse bommelding in Antwerpen

In Antwerpen is een feestzaal aan de Schijnpoortweg een tijdlang ontruimd geweest na een bommelding. Zo'n 700 genodigden van een trouwfeest moesten de zaal uit. Een zoektocht van de lokale politie leverde niets op, waarop de zaal weer is vrijgegeven.

Volgens de Antwerpse politie kreeg de noodcentrale omstreeks 20.30 uur een telefoontje binnen dat om 21 uur een bom zou ontploffen in de feestzaal aan de Schijnpoortweg, vlakbij het Sportpaleis. Daar was op dat moment een trouwfeest aan de gang. De Antwerpse politie rukte snel en massaal uit. De zaal werd ontruimd, evenals een biljartlokaal in de buurt en drie naburige appartementen. Ook werd een perimeter ingesteld.

Omstreeks 22 uur werd de zaal opnieuw vrijgegeven en kon het feest verdergaan. Nergens werd een explosief aangetroffen. "We hebben twee visuele sweeps uitgevoerd. Een kleinere nog voor negen uur, en na negen uur een grotere. Doordat in het Antwerpse een grote politieactie bezig was, was snel heel wat volk beschikbaar om dat te kunnen doen", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De politie had een aantal bussen van vervoersmaatschappij De Lijn opgevorderd, waar de gasten in konden schuilen tijdens de doorzoeking. Velen wachtten ook in hun eigen wagen.

Details over de pleger van de valse bommelding en een motief ontbreken voorlopig.

Meest gelezen