"Eerst beschaafd leren autorijden, dan praten over minder verkeerslichten"

Vooraleer er gepraat kan worden over een vermindering van het aantal verkeerslichten moet de zone 30 worden gerespecteerd. Dat zegt de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK).

Touring stelt dat vijftig procent van de verkeerslichten verwijderd kan worden zonder negatieve gevolgen voor de veiligheid. Volgens VAB kunnen in de bebouwde kom zelfs negen van de tien lichten verdwijnen.

Maar de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) vindt dat we eerst nog lessen te leren hebben als het aankomt op het respecteren van de zone 30. "Eerst moeten we ons allemaal houden aan de snelheidsbeperkingen en het aantal zones verder uitbreiden. Pas dan kunnen we nadenken over minder verkeerslichten", zegt Koen Van Wonterghem van OVK. Hij benadrukt ook dat het hoge aantal verkeerslichten het gevolg is van de verkeersonveiligheid.

Meest gelezen