Scholen uit Geel en Anderlecht winnen "Pesten-dat-kan-niet!"-prijs

De Vrije Basisschool De Toverboom uit Geel en Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht hebben de "Pesten-dat-kan-niet!"-prijs ontvangen voor hun antipestbeleid. Ze krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro.

De "Pesten-dat-kan-niet!"-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont de organisaties, verenigingen en individuen die het fenomeen pesten willen voorkomen en terugdringen.

De hoofdprijs, een cheque van 1.500 euro, ging dit jaar naar Vrije Basisschool De Toverboom in Geel en Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht.

Maar er zijn ook nog acht andere scholen die een geldprijs van 500 euro krijgen: BSGO De Wimpel in Elsene, BS Sint-Alena in Dilbeek, SIGO! in Lennik, Instituut van het Heilig Graf (SO) in Turnhout, Stedelijke Handelsschool in Turnhout, Sint-Pietersinstituut in Turnhout, Mariagaarde Instituut in Westmalle, GBS Herzele/Borsbeke/Sint-Lievens-Esse in Herzele.

Daarnaast was er ook een speciale vermelding voor de gemeente Lebbeke en de stad Turnhout voor hun bijzondere inspanning tegen pestgedrag.

Koningin Mathilde

De prijsuitreiking vindt om 10.30 uur plaats in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht.

Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op het programma.

Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs en zij zal met enkele deskundigen en beleidsverantwoordelijken een besloten werkvergadering over pesten houden.