Niet alle bedrijven houden zich aan bel-me-niet-meer-lijst

Er zijn al 1.800 klachten binnengekomen tegen bedrijven die zich niet houden aan de bel-me-niet-meer-lijst. Dat is een lijst van mensen die geen commerciële telefoonoproepen willen krijgen.

Het registratiepunt is vorige zomer van start gegaan, op initiatief van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). Ruim 900.000 mensen hebben zich nu ingeschreven op de website belmenietmeer.be.

Wie zich inschrijft op die website, zou daarna minder worden gebeld door verkopers van allerlei producten of diensten. Want voor zij mensen beginnen te bellen, zijn zij namelijk verplicht om via de website te checken of iemand niet gebeld wil worden. Doen ze dat niet, dan riskeren ze een boete die kan oplopen tot 250.000 euro. Afwachten nu wat er met de 1.800 klachten gebeurt.