Juf De Blokkendoos buiten vervolging gesteld voor kindermisbruik

Na de raadkamer heeft nu ook de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist om juf Magalie buiten vervolging te stellen voor het vermeende seksueel misbruik van enkele kleuters van "De Blokkendoos" op het Antwerpse Kiel. De juf zal dus niet voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

De zaak rond De Blokkendoos veroorzaakte in juni 2013 heel wat heisa op het Kiel. Enkele ouders stapten toen naar de directie omdat ze "ongepast gedrag" hadden opgemerkt bij hun kind en wezen kleuterjuf Magalie met de vinger. Toen de directie de feiten in hun ogen niet ernstig genoeg nam, volgde een dagenlange protestactie van tientallen ouders en buurtbewoners. In samenspraak met het stedelijk onderwijs besloot de directie het schooljaar daarom vroegtijdig te beëindigen.

Na een klacht opende het Antwerpse parket een onderzoek naar het vermeende misbruik, maar daarbij kwamen geen aanwijzingen aan het licht dat juf Magalie zich aan dergelijke feiten schuldig zou hebben gemaakt. Twee jaar later kan niemand vertellen waarom Magalie werd geviseerd. De voormalige kleuterjuf deed haar verhaal intussen aan VRT Nieuws, voor het tv-programma “Koppen”. In haar getuigenis zegt Magalie onder meer dat ze vermoedt dat er wel kinderen misbruikt zijn, al blijft onduidelijk door wie.

De raadkamer had Magalie in maart vorig jaar al buiten vervolging gesteld. Enkele ouders waren tegen die beslissing in beroep gegaan, waardoor het nu aan de kamer van inbeschuldigingstelling was om de knoop door te hakken. Het parket-generaal had de buitenvervolgingstelling gevorderd. De kamer van inbeschuldigingstelling ging daar op in.

Bekijk hier de getuigenis van juf Magalie in "Koppen":

Meest gelezen